Randers skal summe af sang. Det er overskriften på den nye sangfestival VoXperience. Festivalen er arrangeret af Sangkraft Randers, og hylder sangens kraft på tværs af genrer og generationer.

Festivalen vil byde på internationale og nationale navne, men også kaste lys på de mange lokale kræfter i og omkring Randers, der på hver sin måde arbejder med sangens kraftfulde udtryk.

Målet er ikke kun at præsentere sangen i dens mangfoldighed, men også at involvere Randers’ børn og voksne i sangarrangementer over hele byen.

 

Fra den 4. til den 11. juni 2023 vil Randers summe af sang. Byen fyldes af koncerter og arrangementer med sang som omdrejningspunkt. Glæd jer bl.a. til koncert med stjernetenoren Bryn Terfel, fællessang på Grundlovsdag og stort fælleskor, der optræder sammen med Randers Kammerorkester.

Bag festivalen og bag Sangkraft Randers står bl.a. Randers Kammerorkester, byens organister, Randers Musikskole, Biblioteket og Korby Randers.

Sammen udgør de en bred gruppe af fagpersoner inden for sang og kulturformidling, og repræsenterer alle dele af sangmiljøerne i Randers.